Τι προϋποθέσεις πρέπει να πληροί το σχολείο-συνδιοργανωτής ώστε να γίνει δεκτό ένα αίτημα για εκδήλωση;

Η βασική προϋπόθεση για τη διοργάνωση μιας δράσης φιλαναγνωσίας είναι η προετοιμασία των μαθητών. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για τις ειδικές προϋποθέσεις για κάθε δράση.

Τι στάδια περιλαμβάνει μια δράση φιλαναγνωσίας;
 1. Προετοιμασία δράσης

  Προετοιμασία των μαθητών πριν από την ημέρα της δράσης. Για να είναι επιτυχημένη μια δράση, είναι σημαντικό οι μαθητές να έχουν μελετήσει το σχετικό βιβλίο και να αναπτύξουν δραστηριότητες σχετικές με αυτό μέσα στη τάξη πριν από την εκδήλωση (ζωγραφική, θεατρικό, τραγούδια, ερωτήσεις προς τον δημιουργό κ.ά.).

 2. Ημέρα δράσης

  Η ημέρα της δράσης φιλαναγνωσίας έφτασε! Η συγκεκριμένη ημέρα προτείνουμε να αποτελέσει μια δυναμική και αμφίδρομη δραστηριότητα με τους μαθητές, πάντα ανάλογα με τη δράση που έχει επιλέξει το σχολείο.

 3. Μετά τη δράση

  Δραστηριότητες μετά τη δράση φιλαναγνωσίας. Η πραγματοποίηση μιας δράσης φιλαναγνωσίας μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για νέες δραστηριότητες σχετικά με τις εντυπώσεις που αποκόμισαν οι μαθητές, όπως ζωγραφιές, έκθεση-«σκέπτομαι & γράφω», άλμπουμ φωτογραφιών. Και βέβαια, είναι βασικό τόσο για τον δημιουργό όσο και για τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ να λάβουμε όλοι πληροφορίες σχετικά με το αποτέλεσμα της δράσης, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση όλων μας. Γι’ αυτό θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μας μεταφέρετε τις εντυπώσεις σας ή να μας στείλετε υλικό από τις δραστηριότητες των μαθητών.

Ποιες οικονομικές υποχρεώσεις επιβαρύνουν το σχολείο για μια δράση φιλαναγνωσίας;

Επικοινωνήστε μαζί μας για τη δράση φιλαναγνωσίας που σας ενδιαφέρει και θα σας ενημερώσουμε λεπτομερώς αν και τι οικονομικές υποχρεώσεις συνεπάγονται για το σχολείο.

Τι παροχές προσφέρουν οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ για τη διοργάνωση μιας δράσης φιλαναγνωσίας;
 • Αφίσες για τις τάξεις
 • Ενημερωτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς
 • Ενημερωτικό υλικό για τους μαθητές
 • Σελιδοδείκτες για τους μαθητές
 • Ενυπόγραφα βιβλία με προσωπική αφιέρωση Έλληνα συγγραφέα μας για τους μαθητές
 • Δώρο βιβλία επιλογής μας για τη βιβλιοθήκη της τάξης που πραγματοποιεί την εκδήλωση
Σε ποιες περιοχές πραγματοποιούνται δράσεις φιλαναγνωσίας;

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό υπό προϋποθέσεις. Μπορείτε να δείτε εδώ τον κατάλογο με τους συγγραφείς ανά τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Μπορεί να έρθει το σχολείο σε προσωπική επικοινωνία με τον δημιουργό πριν από τη δράση;

Φυσικά! Εφόσον έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της εκδήλωσης, δίνουμε στο σχολείο στοιχεία επικοινωνίας με τον δημιουργό-συγγραφέα που έχει καλέσει.

Πόσο νωρίς πρέπει να υποβληθεί η αίτηση για δράση φιλαναγνωσίας;

Η αίτηση πρέπει να υποβάλλεται τουλάχιστον 30 μέρες πριν από την επιθυμητή ημερομηνία εκδήλωσης, ώστε να υπάρχει χρονικό περιθώριο για να προγραμματιστούν τα διαδικαστικά της εκδήλωσης και φυσικά για να προετοιμαστούν οι μαθητές.