Σας προτείνουμε να επιλέξετε μία από τις παρακάτω δράσεις φιλαναγνωσίας για τους μαθητές σας!

Ενημέρωση: Τι είναι & πώς γεννιέται το e-book; Μια νέα εμπειρία ανάγνωσης

Το ηλεκτρονικό βιβλίο και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές τα τελευταία χρόνια σταδιακά «εισβάλλουν» δυναμικά στο χώρο του βιβλίου και στη ζωή μας γενικότερα. Εν όψει αυτής της εξέλιξης, θεωρούμε ότι η ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το πώς γεννιέται ένα… e-book, θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για το μέλλον των παιδιών.
Την ενημέρωση αναλαμβάνει συγγραφέας των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ και περιλαμβάνει ειδική προβολή των σταδίων δημιουργίας ενός e-book.
Για παιδιά 10-12 ετών
Με ενδιαφέρει


Ηλεκτρονική συνάντηση με συγγραφέαSkype Call

Χάρη στις νέες τεχνολογίες, μαθητές και συγγραφείς μπορούν να «συναντηθούν» ηλεκτρονικά, όταν η φυσική συνάντηση δεν είναι εφικτή. Η πλειοψηφία των συγγραφέων των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ είναι διαθέσιμη για μια τέτοια συνάντηση.
Με ενδιαφέρει


Παναγιώτης ΤσιρίδηςΟ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

Δράσεις φιλαναγνωσίας από το συγγραφέα Παναγιώτη Τσιρίδη, με αφορμή το βιβλίο Ο ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ
Ο ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ γίνονται αφορμή για παιχνίδι και δημιουργία στο δημοτικό σχολείο.
Με ενδιαφέρει


Συνάντηση φιλαναγνωσίαςΜε τον συγγραφέα και πολυπράγμονα καλλιτέχνη Γιώργο Λεμπέση

Τρεις παμπόνηροι μάγειροι βάζουν σε εφαρμογή το καταχθόνιο σχέδιό τους να μετατρέψουν ένα μικρό όρμο της πανέμορφης Μήλου σε… τεράστια ψαρόσουπα. Για κακή τους τύχη, τα νέα φτάνουν γρήγορα στο βυθό και ο Βρασίδας ο αχινός μαζί με την παρέα του αναλαμβάνουν δράση! Και η περιπέτεια ξεκινά…Θα καταφέρουν άραγε τα δαιμόνια ψαράκια να ρίξουν τη θερμοκρασία της θάλασσας, να νερώσουν τη σούπα και να σώσουν το βυθό από την υπερθέρμανση; Το μυθιστόρημά ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ του Γιώργου Λεμπέση ανέβηκε στο θέατρο για τρεις συνεχείς χρονιές σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Ο συγγραφέας είναι στη διάθεση των μαθητών για μια δημιουργική και μοναδική συνάντηση φιλαναγνωσίας με αφορμή τα βιβλία του.
Με ενδιαφέρει


Σχολική εκδήλωση Ο ΠΑΡΑΜΥΘΑΣαπό τον Νίκο Πιλάβιο

Ο συγγραφέας Νίκος Πιλάβιος επισκέπτεται σχολεία και παρουσιάζει τον γνωστό μας Παραμυθά, μέσα από θεατρικά παιχνίδια με τα παιδιά και προβολή ιστοριών του Παραμυθά. Μάλιστα, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία μέσα από ειδική προβολή να μάθουν πώς φτιάχτηκε ο Παραμυθάς. Εναλλακτικά, η εικονογράφος των βιβλίων, Στεφανία Ταπτά, είναι στη διάθεση των μαθητών ώστε να παρουσιάσει στα παιδιά την ιδιαίτερη εικονογράφηση των βιβλίων του αγαπημένου ήρωα.
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τη βιβλιογραφία του συγγραφέα.
Με ενδιαφέρει


Δραματοποίηση του βιβλίου Η ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑΜε τον συγγραφέα Γιώργο Κατσέλη (Δανεισμός Μουσειοσκευής)

Η Μελίνα ζει σε μια διαφορετική πόλη στην άκρη του κόσμου, την Ακρόπολη. Συντροφιά της έχει μια σειρά από γλυπτά που είχε φιλοτεχνήσει με περισσή μαστοριά ο παππούς της, ο μεγάλος γλύπτης Φειδίας. Σκοπός της ζωής της είναι να φυλάει τα γλυπτά παντοτινά από κάθε πονηρό χέρι. Θα καταφέρει άραγε να σώσει τα γλυπτά και να πραγματοποιήσει το κρυφό της όνειρο, δηλαδή να γίνει «η δέκατη τρίτη θεά»; Ο συγγραφέας Γιώργος Κατσέλης αναπτύσσει τη δραματοποίηση του βιβλίου του Η ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑ με τη συμμετοχή των μαθητών.

Δανεισμός Μουσειοσκευής:
Πρόκειται για μια εκπαιδευτική βαλίτσα που δανείζεται σε σχολεία με σκοπό να αποτελέσει ένα πολύτιμο βοήθημα στα χέρια του εκπαιδευτικού για δράσεις φιλαναγνωσίας με αφορμή το βιβλίο Η ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑ. Οι μαθητές προσεγγίσουν με βιωματικό διαδραστικό τρόπο το ζήτημα των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα.
Η μουσειοσκευή περιλαμβάνει:

  • το βιβλίο Η ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑ (ελληνική και αγγλική έκδοση)
  • εγχειρίδιο οδηγιών
  • υλικό δραστηριοτήτων φιλαναγνωσίας (κάρτες λέξεων, υλικά εικαστικής προσέγγισης, επιτραπέζιο παιχνίδι)
  • υλικό δραματοποιημένης αφήγησης και μικρής θεατρικής παράστασης (προσωπίδες αγαλμάτων, τρίαινα, δόρυ, ασπίδα)
  • υλικό για το Εκπαιδευτικό Δράμα
  • αναμνηστική αφίσα-δώρο

Με ενδιαφέρει


Εκδήλωση με αφορμή τη σειρά βιβλίων ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑΜε μασκώτ-παιδαγωγό

Η πιο δημοφιλής σειρά βιβλίων ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ έγινε και εκδήλωση! Πρόκειται ένα πρόγραμμα το οποίο είναι βασισμένο στα βιβλία της σειράς και περιλαμβάνει πολύ χιούμορ και σούπερ διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η συμμετοχή των παιδιών είναι απαραίτητη!
Η εκδήλωση ξεκινάει με μια ολιγόλεπτη δραματοποίηση σκηνών του βιβλίου και των χαρακτήρων από τους εμψυχωτές, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές -ακόμη και όσοι δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία- να ενταχθούν στην ατμόσφαιρα των βιβλίων, και συνεχίζεται με διαδραστικά παιχνίδια!
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλη τη σειρά βιβλίων ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ.
Με ενδιαφέρει


Εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο της ΑκρόποληςΜε αφορμή το βιβλίο Ο ΜΙΚΡΟΣ ΓΡΥΠΑΣ ΜΕ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΤΕΡΑ, με ξεναγό τη συγγραφέα

Η συγγραφέας Μάνια Δούκα, ξεναγεί τους μαθητές από αναλαμβάνουν την ξενάγηση των μαθητών στα Μουσείο της Ακρόπολης
Με ενδιαφέρειΣυζήτηση για την ενδοσχολική βία μέσα από τις ιστορίες που διηγούνται οι συγγραφείς στα έργα τους.

Η παρούσα εκδήλωση αφορά τα βιβλία συγγραφέων μας που οι ιστορίες τους έχουν ως κύριο θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bullying). Οι συγγραφείς μας μέσα από τη μυθοπλασία εξηγούν σε μικρούς και μεγάλους τις μορφές, τις αιτίες και τις επιπτώσεις του φαινομένου, καθώς και τους τρόπους για την πρόληψη και την αντιμετώπισή του. Δείτε εδώ τα βιβλία που είναι σχετικά με το θέμα:

Με ενδιαφέρει


Διαδραστική παρουσίαση του εφηβικού Ιμαρέτ για μαθητές Γυμνασίου

Στην ομιλία του ο συγγραφέας θα συμπεριλάβει συνοπτική παρουσίαση της μυθοπλασίας του βιβλίου, του ιστορικού και λαογραφικού υποστρώματος, με προβολή φωτογραφικού υλικού, και θα επεκταθεί στα διαχρονικά μηνύματά του, επιδιώκοντας για κάθε θέμα τη συμμετοχή των μαθητών.
Με ενδιαφέρει


Γνωριμία με την ορθόδοξη πίστη μέσω διαδραστικής εκδήλωσης με τις συγγραφείς Κατερίνα Μουρίκη ή / και Πέγκυ Φούρκα

Σε αυτή τη συνάντηση οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μερικά από τα θαύματα του Χριστού μέσα από τις όμορφες και κατανοητές ιστορίες της κας Κατερίνας Μουρίκη, καθώς επίσης να τραγουδήσουν την αλφαβήτα σε κεφάτα ποιηματάκια της κας Πέγκυς Φούρκα, που συμβάλλουν στη γλωσσική καλλιέργεια και ανάπτυξη των παιδιών.
Με ενδιαφέρει


Φιλοξενήστε την πιο Τρελή τρελή Αλφαβήτα στο σχολείο σας

Ο Άνθρωπος-Ορχήστρα (Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος) ξεκινάει μια τρελή μουσική περιπέτεια αναζητώντας τα χαμένα γράμματα της Αλφαβήτας με τη βοήθεια των τρελών και απίθανων Αλφαβητούληδων. Στο πλευρό του βρίσκεται η γνωστή τραγουδίστρια Βανέσα Αδαμοπούλου, η γνωστή ηθοποιός Νεφέλη Παπαδερού (η Αγγέλα από την επιτυχημένη σειρά Daddy Cool) και ο τρελομαέστρος Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος. Ακούγονται, επίσης, οι φωνές του Μάρκου Κούμαρη των Locomondo, της Σαβίνας Γιαννάτου και του Διονύση Σαββόπουλου. Το θεατρικό βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή, που έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και συγκαταλέγεται στα best sellers της παιδικής λογοτεχνίας!
Με ενδιαφέρει


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ τα βιβλία της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ Σ. ΔΕΛΤΑ στο ΣΧΟΛΕΙΟ

Στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ είναι προτεραιότητά μας να στηρίζουμε με κάθε τρόπο το έργο σας, στο πλαίσιο της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας στο σχολικό περιβάλλον. Πιστεύουμε ακράδαντα στην αξία της διευρυμένης μάθησης και θεωρούμε ότι η λογοτεχνία μπορεί να είναι ένα πραγματικό εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού.

Έτσι, ετοιμάσαμε για εσάς, με την πολύτιμη βοήθεια του συγγραφέα μας και εκπαιδευτικού κου Γιώργου Κατσέλη, έναν πλήρη οδηγό για την αξιοποίηση των βιβλίων της Πηνελόπης Δέλτα στην τάξη. Εκεί θα βρείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό γύρω από τη ζωή και το έργο της, για περαιτέρω μελέτη και βαθύτερη ανάλυση του κειμένου. Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε σε ψηφιακή μορφή ή να τυπώσετε τα ειδικά έντυπα για καθένα από τα βιβλία της συγγραφέως που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας.

Με ενδιαφέρει